Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ανασφάλεια και αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους στον παιδικό σταθμό

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τα προβλήματα στη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκο­μείο Λάρισας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Σε συνεχή ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον Παιδικό Σταθμό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, την ευθύνη του οποίου έχει η Δημοτική Αρχή Λάρισας. Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες και χωρίς σύμβαση, γι' αυτό και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητο­ποιήσεις (κατάληψη κ.λ.π.) οι οποίες υποχρέωσαν τη Δημοτική Αρχή να υπογράψει συμβάσεις μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού Πολιτισμού (ΔΕΤΠΟΛ), μαζί τους μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο. Τους δόθηκε η υπόσχεση ότι θα υπάρξει και νέα σύμβαση, με τη νέα επιχείρηση κοινωφελούς σκοπού μέχρι τον προσεχή Αύγουστο.

Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι ο Δήμος "σηκώνει τα χέρια ψηλά", για λόγους οικονομικούς. Φημολογείται, μάλιστα, ότι θα διακοπεί η λειτουργία του για ένα διάστημα και θα προσληφθεί νέο προσωπικό.

Η λειτουργία του παιδικού σταθμού είναι εντελώς απαραίτητη γιατί καλύπτει τις ανάγκες δεκάδων οικογενειών και κάθε σκέψη ή μεθόδευση για το κλείσιμό του είναι απαράδεκτη. Οι εργαζόμενοι σ' αυτόν (που μάλιστα έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ), που έχουν συσσωρευμένη πείρα, πρέπει να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να μη ζουν υπό καθεστώς ανασφάλειας και ομηρίας.

Η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση, είναι μια από τις αιτίες της κατάστασης που οδηγεί τους γονείς να "βάζουν το χέρι στην τσέπη" για να συμπληρώνουν τα κενά από τη μη επαρκή χρηματοδότηση.

Βασική αιτία είναι η πολιτική της κυβέρνησης (όπως και των προηγούμενων) που δεν εντάσσει όλες τις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας στο κράτος με την παροχή εντελώς δωρεάν υψηλών υπηρεσιών σε όσα παιδιά και οικογένειες έχουν ανάγκη.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί πώς θα αντιμετωπίσουν τα παραπάνω προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ